Καποδιστρίου 2 & Θέτιδος, Καλαμαριά - Νέα Κρήνη, 55132, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ψαροταβέρνες
Ο Θερμαϊκός προσφέρει μεγάλη ποικιλία θαλασσινών αλλά και φρέσκων ψαριών. Η ποικιλία των θαλασσινών όπως ο λευκός ταραμάς, η μελιτζανοσαλάτα που προτιμάται ιδιαίτερα, ο γαύρος μαρινάτος ένα από τα πολλά παστά που κάνει το ίδιο το εστιατόριο, η τηγανητή καραβιδόψυχα και ο γόνος καλαμάρι είναι μερικά από τα πιάτα που συνοδεύουν ευχάριστα το ούζο ή το τσίπουρο, χύμα ή εμφιαλωμένο. Ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των πελατών του μαγαζιού είναι η γαριδομακαρονάδα αλλά και η φιλεταρισμένη γλώσσα βουτύρου. Υπάρχει πάντα ποικιλία φρέσκων ελληνικών ψαριών για σχάρα όπως συναγρίδα, λαβράκι, τσιπούρα, σαργός κ.ά. Τα εμφιαλωμένα κρασιά που προσφέρονται είναι ελληνικών κτημάτων.
Η κουζίνα ετοιμάζει με μαεστρία φρέσκα ψάρια, πιάτα θαλασσινών, όστρακα και κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα. Συνταγές παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες δημιουργίες. Η αίθουσα διατίθεται για κοινωνικές εκδηλώσεις.
Ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο χτίστηκε ο τρόπος λειτουργίας των εστιατορίων μας είναι ο πελάτης. Ο πελάτης στο Mongo δεν είναι ο παθητικός επισκέπτης ο οποίος βρίσκεται έξω από τη διαδικασία παρασκευής του φαγητού του, αντίθετα είναι αυτός που καθορίζει τα συστατικά και τις γεύσεις του πιάτου του. Επιλέγει μόνος τα υλικά που επιθυμεί από τον πλούσιο μπουφέ του Mongo ( λαχανικά, σάλτσες, κρέας, ζυμαρικά ) έχοντας πάντα δίπλα του έναν έμπειρο υπάλληλό μας για να τον συμβουλέψει όπου χρειαστεί. Συνδυάζοντας τα πιο φρέσκα υλικά με τον μικρότερο χρόνο μαγειρέματος ( σε wok ), επιτυγχάνεται η διατήρηση των θρεπτικών συστατικών των υλικών. Mongo, μια γευστική εμπειρία που θα σας συναρπάσει.
Γύρω στο 1930 στις έρημες παραλίες του Θερμαϊκού άρχισαν να φτιάχνουν καινούρια κέντρα διασκέδασης. Τα κέντρα της Περαίας του Μπαχτσέ Τσιφλίκ και της Αγ. Τριάδας με τα μπαιν μιξτ, ήταν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς. Ο κόσμος πήγαινε σ' αυτά με τα βαποράκια διαπλέοντας τον Θερμαϊκό. Ένα από αυτά το Ποσειδώνιο στην προβλήτα του Μπαχτσέ Τσιφλίκ, όπου εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πολλοί επώνυμοι της εποχής έμειναν σ' αυτά. Ένας από αυτούς, ο Βασίλης Τσιτσάνης, όπου μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών παρέμεινε εκεί γράφοντας κρυφά (λόγω της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου) τα πρώτα τραγούδια που θα γίνουν κατά τον εμφύλιο και μετά απ' αυτόν.
Γαγύλη Μανώλη 13, Καλαμαριά - Νέα Κρήνη, 55132, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εστιατόρια
Στον “Χαμόδρακα“ μπορείτε να γευτείτε θαλασσινές σπεσιαλιτέ από το Αιγαίο, φρέσκα όστρακα ( κυδώνια, στρείδια, γυαλιστερές, γαρίδες φαντασία με γιαούρτι, μύδια με άσπρο κρασί, χταπόδι και σουπιές κρασάτες σβησμένα με κόκκινο κρασί, μύδια με κόκκινη σάλτσα, πιάτο θαλασσινό, ριζότο θαλασσινών, λιγκουίνι με όστρακα, φρέσκο φιλέτο σολωμού, καλκάνι φιλέτο με σπανάκι και πολλά ακόμη θαλασσινά και φρέσκα ψάρια που ο “Χαμόδρακας" έχει ετοιμάσει για σας.
Στην ενότητα Φαγητό μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για Φαγητό σε Ανατολική Θεσσαλονίκη. Δείτε την καταχώρηση που σας ενδιαφέρει στο χάρτη και μέσα από την υπηρεσία Δρομολόγηση λαμβάνετε αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης.