Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την σεξουαλική, την προσωπική και την οικογενειακή ζωή όσων την βιώνουν. Δυστυχώς η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζεται σαν tabοο πρώτα από τον ίδιο τον πάσχοντα. Η άρνηση της ύπαρξης του προβλήματος και η μη θέληση αποδοχής και αντιμετώπισης του, μπορεί να δημιουργεί χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι. Αποφεύγουν την επαφή προκαλώντας αποξένωση και ψυχολογικές αστάθειες στην καθημερινότητά τους. Κάποιοι άνδρες προτιμούν την μοναξιά για να μην βιώσουν την αποτυχία και την πιθανή απόρριψη.
Σε πολλές περιπτώσεις τα χάπια δίνουν κάποια λύση όμως αυτή η λύση είναι προσωρινή, υπάρχει ο φόβος να προκληθούν παρενέργειες , και μπορεί η χρήση να γίνει αντιληπτή από την σύντροφο χωρίς να το επιθυμεί ο πάσχοντας προκαλώντας άγχος και αμηχανία.
Ήδη πάνω από 400 εκατομμύρια άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης και οι έρευνες των τελευταίων χρόνων δείχνουν αυξητικές τάσεις. Η Επιστημονική κοινότητα αναζήτησε λύσεις που είχαν ήδη
Στον άνθρωπο ο κινητικός έλεγχος καθορίζεται από τρία κύρια αισθητηριακά συστήματα: το αιθουσαίο, το ιδιοδεκτικό και το οπτικό. Η δυναμική στάση και η βάδιση επαναπροσαρμόζονται κάθε φορά και σε κάθε νέα συνθήκη ισορροπίας μέσω της κινητικής εκπαίδευσης. Η επιτυχής μετακίνηση προς την επιθυμητή κατεύθυνση, πρέπει να πληρεί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις ικανότητας μετακίνησης στο χώρο, αλλά και αποτελεσματικής προσαρμογής στις εκάστοτε αλλαγές του χώρου και των συνθηκών του περιβάλλοντος. Η προσαρμογή στο χώρο είναι μία αργή διαδικασία και αφορά τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα στο αισθητηριακό σύστημα. Η αυτοεξυπηρέτηση επίσης προϋποθέτει, εκτός της επιτυχούς μετακίνησης κυρίως στην όρθια θέση, τη σύνδεση διαφόρων λειτουργικών θέσεων μεταξύ τους.
Η σημαντικότητα της οπτικής αντίληψης στην ανάπτυξη του κινητικού ελέγχου έχει επισημανθεί με πληθώρα ερευνών. Η φτωχή οπτική αντίληψη έχει αρνητική επιρροή στην κινητική ανάπτυξη, την κινητική συμπεριφορά και το στασικό έλεγχο αφού το ο