SOS Feeding Approach, σίτιση, αισθητηριακή διέγερση -
PECs, Teech επικοινωνία, λόγος -
Virtual- Reality techniques, διαδραστικά παιχνίδια, Timocco, therapeutic mouse και πολλές άλλες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην πλαστικότητα του εγκεφάλου και στην εκμάθηση κινητικών και αναπτυξιακών προτύπων.
- Η αξιολόγηση, η οποία γίνεται μέσα από υποκειμενικά και αντικειμενικά κριτήρια (έγκυρα αξιολογητικά εργαλεία, όπως το GMFM, Sensory Profile, GaitSens, Infant Motor Profile, τεστ σχολικής ετοιμότητας κ.ά.) καθώς και τα θεραπευτικά προγράμματα παρέχονται από μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα θεραπευτών με διάθεση για συνεχή ενημέρωση και επιστημονική κατάρτιση.
Ψάχνεις για παιδονευρολόγο σε Νέα Πεντέλη; Στην ενότητα Παιδονευρολόγοι βρίσκονται όλοι οι γιατροί που μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση και αντιμετώπιση διαταραχών του νευρικού συστήματος σε παιδιά και εφήβους (νευροαναπτυξιακά προβλήματα νεογνών, γενετικές ανωμαλίες, σύνδρομο Tourette, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, επιληψία, μυϊκές δυστροφίες, νοητική υστέρηση, κ.α. ).
Ενδιαφέρεσαι για ηλεκτροεγκεφαλογράφημα παιδιών, παιδονευρολογική εκτίμηση, αναπτυξιολογική εκτίμηση ή κλινική εξέταση;
Για οποιονδήποτε λόγο και να ψάχνεις παιδονευρολόγο σε Νέα Πεντέλη, εδώ μπορείς να τους βρεις όλους ώστε να διαλέξεις τον ιδανικό! Και αν αναρωτιέσαι πως να επιλέξεις τον κατάλληλο, το βιογραφικό και η επαγγελματική εμπειρία είναι δυο βασικά κριτήρια. Κλείνοντας ραντεβού μαζί του & έχοντας προσωπική επαφή, θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Και μην ξεχνάς: Ο γιατρός είναι ο σύμμαχος της υγείας των παιδιών!
Είσαι ένας άνθρωπος που τρέχει πολύ. Κάνεις τα πάντα για να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Συνδυάζεις τις υποχρεώσεις στη δουλειά, τις ευθύνες του σπιτιού και της οικογένειάς σου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχεις συχνά άγχος και νιώθεις πίεση. Πολλές φορές το άγχος σου εκδηλώνεται και με σωματικά συμπτώματα, όπως με αυπνία, πονοκέφαλο, δύσπνοια και πολλά άλλα.
Υπάρχουν, όμως και φορές που δεν έχεις τόση δουλειά ή δεν έχεις μεγάλη πίεση και παρατηρείς ότι το άγχος σου εξακολουθεί να είναι παρόν. Πιάνεις τον εαυτό σου, στο λίγο ελεύθερο χρόνο που σου μένει, να προσπαθείς να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες ή γεμίζεις το κεφάλι σου με όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν. Έχεις άγχος και συχνά προσπαθείς να το διαχειριστείς κάνοντας συνέχεια εξωτερικά πράγματα.
Συνειδητοποιείς σιγά σιγά ότι το άγχος σου δεν συνδέεται μόνο με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής. Υπάρχει μέσα σου ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Ζεις μαζί του και σε δυσκολεύει. Αναρωτιέσαι τι σου συμβαίνει. Το απο
Συχνά ζευγάρια απευθύνονται σε ειδικούς ψάχνοντας να βρουν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν. Ζευγάρια διαφόρων ηλικιών, με διαφορετικά θέματα το καθένα, ψάχνουν τρόπους να συνδεθούν βαθύτερα για να ζήσουν μια αρμονική ζωή. Τις περισσότερες φορές έχουν ερωτήματα όπως: Μπορούμε να κάνουμε κάτι για το πρόβλημά μας; Υπάρχει ελπίδα; Άλλοι πάλι είναι πιο ανυπόμονοι και λένε: Θέλω με μία συνεδρία αμέσως να βρω λύση ή να δω αποτέλεσμα.
Τι χρειάζεται, λοιπόν, μια σχέση για να αποκτήσει μια σταθερή βάση;
Να γνωρίζεις ότι ο σύντροφός σου, δεν μπορεί να γεμίσει το δικό σου εσωτερικό κενό και να θεραπεύσει να εσωτερικά σου τραύματα. Μπορεί απλά να σε υποστηρίξει αλλά όχι να σε θεραπεύσει.Το εσωτερικό κενό έχει να κάνει με την εικόνα που πραγματικά έχεις για τον εαυτό σου. Συνήθως για τον εαυτό μας πιστεύουμε και δυσάρεστα πράγματα, όπως: ότι δεν αξίζω την αγάπη, ότι είμαι δύσκολος άνθρωπος, ότι αποτυχαίνω στα περισσότερα πράγματα, ότι εμένα κανείς δεν με θέλει ή ότι για να είμαι με κάποιον