Εδώ θα βρεις επαγγελματίες που εκδίδουν Πιστοποιητικά ΔΕΗ σε Θεσσαλονίκη. Κάνε έλεγχο της ηλεκτρικής, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και μάθε την κατάσταση του ηλεκτρικού σου δικτύου.
Ο ενεργειακός επιθεωρητής κ. Θωμάς Κυριακίδης, μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης Στην Ευρώπη των 27, υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια κτίρια (στην Ελλάδα, μάλιστα υπάρχουν 4 εκατομμύρια κτίρια με συνολική επιφάνεια 552 εκατομμύρια m2) τα οποία ευθύνονται για το 40% της τελικής ενεργειακής κατανάλωσης και το ένα τρίτο περίπου των εκπεμπόμενων αεριών θερμοκηπίου. Τα κτίρια επίσης συμβάλλουν σημαντικά στην ρύπανση του περιβάλλοντος αφού ευθύνονται περίπου για το 50% των εκπομπών διοξειδίου του θείου (SO2) και το 35% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Με βάση αυτούς τους αριθμούς και στόχο τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τον κτιριακό τομέα, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την ανάπτυξη μεθοδολογιών που θα οδηγήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων και στον ορθό ενεργειακό σχεδιασμό των νέων κατασκευών.
Λόγω του χαμηλού ρυθμού αντικατάστασης των κτιρίων (διάρκεια ζωής από 50 έως πάνω από 100 χρόνια) και το
Μάθε χρήσιμες πληροφορίες για το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) από τον Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό Δ.Π.Θ - Ενεργειακό Επιθεωρητή, κ.Χρυσανίδη Αν. Χαράλαμπο...
Πριν από αρκετές δεκαετίες, η βιομηχανία ήταν ο βασικός χρήστης ενέργειας και αποτελούσε παγκοσμίως τον κύριο τομέα ενεργειακής κατανάλωσης. Εδώ και αρκετά χρόνια αυτόν το ρόλο τον έχουν «χρεωθεί» τα κτίρια, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κτιριακός τομέας ευθύνεται για το 40% περίπου της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης στην Ευρώπη. Δηλαδή, τα κτίρια αποτελούν πλέον το βασικό «καταναλωτή» ενέργειας, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση το βιομηχανικό τομέα και τον τομέα των μεταφορών.
Επιπροσθέτως, η κλιματική αλλαγή που παρατηρείται στον πλανήτη μας, έχοντας ως άμεση συνέπεια την εμφάνιση του φαινομένου του θερμοκηπίου (υπερθέρμανση της γης απ’ την εγκλωβισμένη θερμότητα) και η ανάγκη της ενεργειακής απεξάρτησης (για γεωπολιτικούς λόγους) από τρίτες χώρες, οδηγούν στην μοναδική οδό, της αναβάθμ